Papa Francisc, hotărât să accelereze reformele la Vatican

Papa Francisc a instituit vineri o comisie pentru a examina măsurile care trebuie adoptate în vederea ameliorării "structurilor economico-administrative" ale Sfântului Scaun, confirmând o accelerare a reformelor la Vatican, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

370 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, hotărât să accelereze reformele la Vatican

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această comisie, instituită de un document semnat de mâna Papei, se înscrie în vasta reformă efectuată în cadrul Curiei şi structurilor centrale ale Bisericii, afectate în ultimii ani de scandaluri.

Ea va începe lucrările la începutul lunii august şi îi va prezenta lui Francisc direct propunerile sale.

Cu câteva zile înainte de a pleca la Zilele Mondiale ale Tineretului (JMJ), în Brazilia, Papa argentinian se arată hotărât să colecteze orice tip de informaţii pentru a accelera cursul reformelor la Vatican.

Această comisie de opt membri - şapte experţi laici şi un singur cleric - va avea mandat "amplu" şi "nu se va substitui" miniştrilor de la Vatican, care îşi vor păstra competenţele, a spus părintele Lombardi.

Ea va colabora cu grupul consultativ de opt cardinali de pe cinci continente format în mai pentru a-l sfătui pe Papa Francisc.

Obiectivul este "de a evita risipirea resurselor economice, de a favoriza transparenţa în procesul de achiziţionare a bunurilor şi serviciilor, de a perfecţiona administrarea patrimoniului mobilier şi imobiliar", a precizat secretarul de Stat, citat într-un comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici