Papalekas anunţă primii chiriaşi în turnul de birouri din Barbu Văcărescu, pe Vodafone şi Huawei

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a anunţat închirierea a 37,5% din turnul de birouri pe care îl va construi pe strada Barbu Văcărescu din Bucureşti, un spaţiu de 16.000 metri pătraţi fiind preluat pe 10 ani de Vodafone, în timp ce compania Huawei a închiriat 2.500 metri pătraţi pe 5 ani.

1088 afișări
Imaginea articolului Papalekas anunţă primii chiriaşi în turnul de birouri din Barbu Văcărescu, pe Vodafone şi Huawei

Papalekas anunţă primii chiriaşi în turnul de birouri din Barbu Văcărescu, pe Vodafone şi Huawei (Imagine: bogart.ro)

Fondul de investiţii Globalworth, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, anunţă închirierea către operatorul de telefonie mobilă Vodafone a 16.000 metri pătraţi în turnul de birouri pe care îl va construi pe strada Barbu Văcărescu din Bucureşti, contract pe o perioadă de 10 ani.

"Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacţii de închiriere de pe piaţa din Bucureşti. Contractul, pe o perioadă de 10 ani, a fost finalizat recent cu Vodafone pentru 16.000 metri pătraţi în Bucharest One, cea mai mare tranzacţie din acest an şi una dintre cele mai mari de pe piaţa din Bucureşti care a fost încheiată vreodată", se arată într-un raport al fondului. De asemenea, compania chineză Huawei a închiriat o suprafaţă de 2.500 metri pătraţi în clădire pentru o perioadă de cinci ani, astfel că Bucharest One a ajuns la un grad de preînchiriere de 37,5%.

Vodafone are în prezent sediul central în clădirea Charles de Gaulle Plaza de la intrarea în parcul Herăstrău, precum şi două centre de servicii în Pipera şi pe strada Avrig de lân­gă piaţa Obor.

Turnul de birouri dezvoltat de Papalekas va fi finalizat la sfârşitul lunii decembrie 2015 şi va avea 23 de etaje, respectiv 46.000 metri pătraţi.

"Am agreat cu o instituţie internaţională financiară importantă termenii finanţării necesare dezvoltării Bucharest One. Ne aşteptăm să semnăm documentele în trimestrul al doilea al acestui an", menţionează sursa citată. Investiţia în proiect este estimată la 60 de milioane de euro, din care 50-55 milioane de euro ar urma să reprezinte surse atrase.

Fondul a obţinut în acest an o finanţare de 65 de milioane de euro de la cea mai mare bancă elveţiană UBS, însă fondurile au fost utilizate pentru a finaliza preluarea imobilelor de birouri BOB, BOC şi Tower Center International în portofoliul companiei.

Papalekas a înfiinţat Globalworth anul trecut, prin intermediul căruia îşi controlează portofoliul imobiliar. Omul de afaceri a finalizat preluarea întregului portofoliu de active imobiliare deţinute în România prin intermediul fondului, listat la Bursa de la Londra, respectiv clădirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International, City Offices, precum şi proiectele Herăstrău One, Bucharest One şi complexul de locuinţe Upground. Valoarea de piaţă a acestor proiecte era estimată în decembrie la 488 de milioane de euro, iar valoarea datoriilor legate de aceste active se ridică la 248,3 milioane de euro, respectiv 49,9% din total.

Clădirile de birouri au o rată medie de ocupare de 77,7%, iar chiria anuală care poate fi obţinută din închirierea spaţiilor se ridică la aproape 25 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici