Patriciu: Reprezentanţii FMI nu ştiu nimic despre economia românească. Ar trebui să îi trimitem acasă

Omul de afaceri Dinu Patriciu consideră că reprezentanţii FMI "trăiesc într-o lume teoretică" şi nu ştiu nimic despre economia românească, astfel că autorităţile române ar trebui să găsească o suluţie pentru a renunţa la acordul cu instituţia internaţională.

74 afișări
Imaginea articolului Patriciu: Reprezentanţii FMI nu ştiu nimic despre economia românească. Ar trebui să îi trimitem acasă

Patriciu: Reprezentanţii FMI nu ştiu nimic despre economia românească. Ar trebui să îi trimitem acasă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Din păcate, aceşti domni (de la FMI - n.r.) trăiesc într-o lume teoretică. Nu ştiu nimic despre economia românească. Asta îi face periculoşi în relaţia cu un guvern care nici el nu vrea să facă deloc reformă. Cred că trebui să găsim, ca şi alţii înaintea noastră, o metodă rapidă astfel încât să îi trimitem acasă", a afirmat Patriciu.

Delegaţia FMI condusă de Jeffrey Franks s-a întâlnit miercuri cu mai mulţi oameni de afaceri.

Reprezentanţii FMI şi UE au renunţat în urmă cu două săptămâni la discuţiile cu guvernul ungar pentru evaluarea acordului de ajutor extern, după ce autorităţile maghiare au respins ideea adoptării a noi măsuri de austeritate, optând în schimb pentru taxarea suplimentară a băncilor şi plafonarea salariilor din sectorul public, inclusiv pe cele ale oficialilor băncii centrale.

România a încheiat în primăvara anului trecut un acord de finanţare externă cu UE, FMI şi alte instituţii financiare internaţionale, pe o perioadă de doi ani, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro.

O misiune comună a FMI şi Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru cea de-a cincea revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie.

În urma încheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării în luna septembrie eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici