Perspectiva economiei zonei euro s-a îmbunătăţit, dar riscurile inflaţioniste ar putea creşte

Perspectiva economiei zonei euro s-a îmbunătăţit semnificativ, dar riscurile inflaţioniste ar putea creşte, a declarat, vineri, Axel Weber, şeful Bundesbank şi membru în conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), transmite Bloomberg.

28 afișări
Imaginea articolului Perspectiva economiei zonei euro s-a îmbunătăţit, dar riscurile inflaţioniste ar putea creşte

Perspectiva economiei zonei euro s-a îmbunătăţit, dar riscurile inflaţioniste ar putea creşte (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Riscurile privind perspectiva pe termen mediu a inflaţiei, care sunt în prezent echilibrate, s-ar putea amplifica", a afirmat Weber, care a arătat că perspectiva economică s-a îmbunătăţit considerabil.

Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a reintrodus, miercuri, combaterea inflaţiei pe agenda băncii, indicând astfel că dobânda de politică monetară ar putea fi majorată, dacă va fi nevoie.

Inflaţia din zona euro s-a accelerat luna trecută la 2,2%, depăşind ţinta de 2% a BCE pentru prima oară în peste doi ani, iar Trichet a declarat că ritmul de creştere a preţurilor s-ar putea accelera în perioadă următoare, urmând să se atenueze spre sfârşitul acestui an.

Citigroup a revizuit estimarea privind perioada în care BCE va mări dobânda cheie de la primul trimestru din 2012 la al doilea semestru al acestui an.

BCE a menţinut miercuri dobânda cheie la minimul record de 1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici