Ponta anunţă că a primit oficial scrisoarea privind deblocarea POSDRU

Guvernul a primit, luni, în mod oficial, scrisoarea privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi aşteaptă să fie înştiinţat, săptămâna viitoare, despre deblocarea Programul Operaţional Regional, potrivit premierului Victor Ponta.

1082 afișări
Imaginea articolului Ponta anunţă că a primit oficial scrisoarea privind deblocarea POSDRU

Ponta anunţă că a primit oficial scrisoarea privind deblocarea POSDRU

"Săptămâna trecută am primit oficial scrisoarea privind deblocarea Programului Operaţional pe Mediu. Astăzi, am primit oficial scrisoarea privind deblocarea POSDRU, program accesat în special de către universităţi şi organizaţii neguvernamentale. Săptămâna viitoare primim deblocarea pentru Programul Operaţional Regional", a anunţat Ponta, luni seara.

Luni dimineaţa, premierul a declarat că aşteaptă, în aceste zile, rezultatele oficiale legate de deblocarea POSDRU, după ce a primit vestea oficială referitoare la deblocarea Programului Operaţional Sectorial pe Mediu.

Comisia Europeană a decis, miercuri, reluarea plăţilor către România pentru Programul Operaţional Sectorial (POS) de Mediu, blocate din luna iulie 2012, a informat Reprezentanţa CE în România. Astfel, vor putea fi procesate cererile de rambursare a sumelor cheltuite în cadrul proiectelor asociate Programului Operaţional Sectorial de Mediu.

Premierul Victor Ponta declara recent că, prin acceptarea corecţiilor financiare şi îndreptarea neregulilor constatate în perioada 2009-2011, în luna decembrie pot fi reluate rambursările pentru POSDRU, precum şi pentru programele de Dezvoltare Regională şi Mediu.

În 14 noiembrie, Ministrul Afacerilor Europene a prezentat Guvernului propunerile de corecţii avansate de Comisia Europeană ca o condiţie pentru reluarea plăţilor în cadrul programelor operaţionale finanţate din fonduri structurale şi de coeziune.

Pentru POS Mediu, propunerea Comisiei constă într-o corecţie forfetară de 10% pentru toate contractele a căror procedură de achiziţie publică a fost lansată înainte de 1 octombrie 2011.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici