Ponta, la BBC News: România putea fi victimă sau ţap ispăşitor în scandalul cărnii de cal

România putea fi "victimă sau ţap ispăşitor" în scandalul cărnii de cal dacă nu ar fi reacţionat foarte repede şi clar, consideră premierul Victor Ponta, care adaugă că Guvernul român doreşte să ajute statele şi autorităţile europene să aplice reguli mai bune prin care să evite pe viitor fraudele.

1231 afișări
Imaginea articolului Ponta, la BBC News: România putea fi victimă sau ţap ispăşitor în scandalul cărnii de cal

Ponta, la BBC News: România putea fi victimă sau ţap ispăşitor în scandalul cărnii de cal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat, într-un interviu pentru BBC News, dacă nu crede că România ar putea fi "victimă sau ţap ispăşitor" în acest caz, premierul a răspuns că era posibil acest lucru dacă autorităţile de la Bucureşti nu ar fi reacţionat foarte repede şi clar.

"Pentru acest moment sunt satisfăcut de modul în care am reacţionat, dar nu consider că treaba noastră este încheiată doar pentru că nu s-a întâmplat nimic în România. Trebuie să verificăm dublu, triplu, pentru a ajuta toate statele membre şi autorităţile europene să pedepsească firmele vinovate şi să elaboreze reguli şi standarde mai bune pentru viitor", a spus Ponta.

Scandalul a luat o dimensiune europeană după ce carne de cal, în loc de carne de vită, a fost descoperită săptămâna trecută în lasagna vândută sub marca Findus în Marea Britanie. Aceste pachete au fost produse de subcontractantul francez Comigel.

Carnea respectivă, care ar proveni din România potrivit autorităţilor franceze, ar fi trecut pe la un comerciant olandez, apoi cipriot, după care a ajuns la procesatorul francez Spanghero şi a fost redirecţionată către preparatorul Comigel.

Ancheta efectuată în diferite ţări nu a stabilit, până în prezent, în ce ţară a fost etichetată fraudulos carnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici