Ponta spune că CAS vor fi reduse cel mai târziu la 1 ianuarie dacă Băsescu atacă proiectul la CC

Contribuţiile de asigurări sociale vor fi reduse la angajator cel mai târziu la 1 ianuarie dacă preşedintele Traian Băsescu atacă proiectul de lege la Curtea Constituţională, estimează premierul Victor Ponta.

368 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că CAS vor fi reduse cel mai târziu la 1 ianuarie dacă Băsescu atacă proiectul la CC

Ponta spune că CAS vor fi reduse cel mai târziu la 1 ianuarie dacă Băsescu atacă proiectul la CC (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Pe mine mă interesează un singur lucru, ca de la 1 octombrie, sau eventual, dacă domnia sa atacă la Curtea Constituţională, de la 1 ianuarie cel mai târziu, să avem reducerea fiscalităţii muncii", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele fie va retrimite proiectul în Parlament, unde va fi din nou votat în luna septembrie, fie va sesiza Curtea Constituţională, caz în care preşedintele trebuie întrebat dacă reducerea CAS va mai fi aplicată din octombrie.

Întrebat dacă va ataca la CC legea de reducere a CAS, preşedintele Băsescu a declarat că "rămâne de văzut" şi că vrea să aibă o discuţie şi cu mediul de afaceri, arătând că aşteaptă de la ministrul de Finanţe un document, în care să precizeze sub semnătură de unde vor veni veniturile suplimentare.

Guvernul a aprobat în luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat şi Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici