Predoiu: Afacerişti competenţi se confruntă cu practici agresive ale fiscului

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă, într-un interviu pentru AFP, că afacerişti autohtoni competenţi se confruntă cu practici agresive ale Fiscului, care, deşi ar trebui să se ocupe cu adevărata evaziune, hărţuieşte contribuabilii mici şi mijlocii.

239 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Afacerişti competenţi se confruntă cu practici agresive ale fiscului

Predoiu: Afacerişti competenţi se confruntă cu practici agresive ale fiscului (Imagine: Shutterstock)

"Oamenii de afaceri autohtoni, competenţi, care operează exclusiv pe piaţa românească, se confruntă cu dificultăţi de tot felul, de la practici agresive ale Fiscului, care nu are curaj să se ia de piept cu adevărata evaziune fiscală, în schimb hărţuieşte contribuabilii mici şi mijlocii, până la incoerenţa factorilor politici locali, subiectivismul politic în alocarea contractelor cu administraţia, donaţiile politice de tot felul, legile proaste, întârzieri în plata facturilor de către autorităţile locale", declară, pentru AFP, Predoiu.

El a apreciat că, în mare măsură, política românească este, de fapt, despre cine şi cum ajunge la resursele bugetului de stat şi la búgetele companiilor de stat. În opinia lui Cătălin Predoiu, acest mecanism este sprijinit de "aşa-zişi oameni de afaceri, care nu au inventat nimic, nu ştiu să administreze eficient activele privatizate, dar ştiu sa acceadă la contractele cu administraţia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici