Preluarea Merrill Lynch de către Bank of America este investigată penal

Departamentul American al Justiţiei şi Biroul Federal de investigaţii (FBI) efectuează, de şase luni, o anchetă penală referitoare la preluarea Merrill Lynch de către Bank of America a relatat, vineri, publicaţia Charlotte Observer, citată de Reuters.

25 afișări
Imaginea articolului Preluarea Merrill Lynch de către Bank of America este investigată penal

Preluarea Merrill Lynch de către Bank of America este investigată penal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Motivul şi posibilul rezultat al investigaţiei nu sunt cunoscute, a precizat publicaţia.

Scott Silvestri, un purtător de cuvânt al Bank of America, a refuzat să confirme informaţia, dar a precizat că banca a pus la dispoziţia unor diverse instituţii guvernamentale mii de documente. El a mai spus că nu există nicio bază pentru acuzaţii împotriva instituţiei financiare sau a membrilor conducerii.

Bank of America a dezvăluit recent, în anunţuri destinate Comisiei americane pentru Bursă şi Valori Mobiliare (SEC), cooperarea cu autorităţi guvernamentale în cadrul unor diverse investigaţii, dar nu a oferit detalii.

Purtătorii de cuvânt ai Departamentului de Justiţie şi ai FBI au refuzat să comenteze.

Bank of America a fost ţinta unei serii de litigii civile, după achiziţia Merrill Lynch, la 1 ianuarie 2009.

SEC şi procuratura generală din statele New York şi Carolida de Nord investighează dacă Bank of America a ascuns acţionarilor pierderile operaţionale ale Merrill Lynch şi plata de bonusuri, înainte de aprobarea fuziunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici