Preşedinte Gazprom: Ne interesează să facem o companie mixtă cu Romgaz

Preşedintele grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a declarat, miercuri, la Bucureşti, că grupul rus este interesat de crearea unei companii mixte cu Romgaz, dar nu a discutat acest subiect în întâlnirile pe care le-a avut cu premierul Emil Boc şi ministrul Economiei, Ion Ariton.

68 afișări
Imaginea articolului Preşedinte Gazprom: Ne interesează să facem o companie mixtă cu Romgaz

Preşedinte Gazprom: Ne interesează să facem o companie mixtă cu Romgaz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am analizat astăzi crearea unei firme mixte, dar am convenit ca experţi ruşi să vină în România să vadă dacă există interes reciproc în acest domeniu. Noi vedem potenţialul de colaborare şi suntem interesaţi", a afirmat Miller.

Romgaz şi Gazprom au semnat în 2009 un memorandum pentru derularea unor proiecte comune în domeniul înmagazinării gazelor şi al producţiei de electricitate.

Romgaz este unul dintre cei doi mari producători de gaze naturale din România, alături de OMV Petrom (SNP).

Compania este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici