Preşedintele Chinei: Perioada de creştere economică ultrarapidă s-a încheiat probabil pentru noi

China, a doua mare economie a lumii, a ajuns probabil la sfârşitul perioadei de creştere "ultrarapidă" a PIB, a declarat luni preşedintele chinez, Xi Jinping, citat de AFP.

859 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Chinei: Perioada de creştere economică ultrarapidă s-a încheiat probabil pentru noi

Xi Jinping, preşedintele Chinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu cred că vom mai putea susţine o viteză ultrarapidă de creştere economică şi oricum nu este ceea ce dorim. Este totuşi posibil să avem o creştere rapidă. Economia Chinei este într-o formă bună", a spus Xi.

China a înregistrat un avans mediu anual al PIB de 9,9% după deschiderea economiei ţării, un ritm "rar întâlnit în istoria dezvoltării economice a lumii", a spus preşedintele chinez.

Xi a făcut declaraţiile la o reuniune organizată în cadrul Forumului Boao pentru Asia, o reuniune anuală de lideri politici şi economici.

Urbanizarea, continuarea industrializării şi modernizarea agriculturii sunt motive de optimism pentru viitoarea "traiectorie de creştere" a economiei, a afirmat Xi, fără să dea cifre exacte.

Economia Chinei a crescut cu 7,8% anul trecut, cel mai lent avans al ultimilor 13 ani, ca urmare a problemelor economiei globale, dar şi a celei chineze.

Avansul a fost mai lent decât în anii trecuţi, "parţial din cauza eforturilor autorităţilor de a controla rimul creşterii PIB şi de a orienta modelul de creştere către calitate şi eficienţă", a spus el.

China a anunţat în martie ţinta de creştere economică pentru acest an la 7,5%, acelaşi obiectiv ca anul trecut.

Xi a devenit preşedinte în martie, după ce în noiembrie a preluat conducerea Partidului Comunist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici