Preşedintele Transelectrica nu şi-a terminat studiile la UPB, aşa cum apare în CV / Compania cere toate actele în original şi ameninţă cu măsuri

Preşedintelui directoratului Transelectrica, Marius-Dănuţ Caraşol, i-au fost cerute toate documentele de atestare a studiilor în original, anunţă compania, după ce Universitatea Politehnica Bucureşti a informat că acesta nu a finalizat studiile, aşa cum apare în CV.

2911 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Transelectrica nu şi-a terminat studiile la UPB, aşa cum apare în CV / Compania cere toate actele în original şi ameninţă cu măsuri

Preşedintele Transelectrica nu şi-a terminat studiile la UPB, aşa cum apare în CV / Compania cere toate actele în original şi ameninţă cu măsuri

Preşedintelui directoratului CNTEE Transelectrica SA, Marius-Dănuţ Caraşol, i-au fost solicitate ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public privind autenticitatea studiilor sale, toate documentele de atestare a studiilor în original, se menţionează într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de către reprezentanţii Transelectrica.

„În vederea clarificării acestei situaţii, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dănuţ CARAŞOL toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica Bucureşti pentru validarea autenticităţii acestora”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii Transelectrica au mai transmis şi faptul că „în măsura în care autorităţile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuţ Caraşol se vor exprima, vor fi luate măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale şi statutare”.

„Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate şi responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel naţional şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti”, potrivit comunicatului.

Şi Ministerul Economiei a reacţionat în această speţă. Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX de reprezentanţii Ministerului Economiei, ministrul Economiei, Niculae Bădălău a primit „cu îngrijorare” informaţiile apărute în presă pe tema autenticităţii studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, Marius-Dănuţ Caraşol, cerând în acest sens Preşedintelui Consiliului de Supraveghere al Transelectrica să se întrunească.

„Ministerul Economiei, ca autoritate publică tutelară, în condiţiile legii guvernanţei corporative, nu are atribuţii în verificarea diplomelor de studii ale angajaţilor unei companii aflate în portofoliul său. Cu toate acestea, Ministrul Economiei Niculae Bădălău a primit cu îngrijorare informaţiile apărute în mass-media referitor la acest subiect şi a avut o serie de discuţii cu Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, cerându-i acestuia din urmă să se întrunească pentru a lua acţiunile necesare lămuririi situaţiei”, se arată în comunicat.

„În urma acestor discuţii, Consiliul de Supraveghere s-a întrunit în cursul acestei săptămâni, şi se va mai întruni, pentru a efectua demersurile necesare pentru elucidarea acestei speţe. Ministerul Economiei şi Ministrul Economiei, dl Nicuale Bădălău, aşteaptă ca aspectele sesizate de către Consiliul de Supraveghere să-i fie communicate cu celeritate, precum şi eventualele măsuri care se impun”, se mai precizează în comunicat.

Preşedintele Directoratului Transelectrica.ro, Marius Dănuţ Caraşol, nu a finalizat studiile Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, se preciează într-un răspuns al Universităţii Politehnica Bucureşti, pentru MEDIAFAX.

Caraşol precizează în CV-ul oficial faptul că a urmat cursurile acestei instituţii de învăţământ superior în perioada 1999-2005, obţinând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

Preşedintele Directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, care menţionează în CV-ul oficial că „este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”, „nu a finalizat studiile” în cadrul UPB, potrivit unui răspuns al UPB pentru MEDIAFAX.

Prin intermediul aceluiaşi răspuns, Universitatea Politehnică din Bucureşti a confirmat faptul că preşedintele Directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost student în cadrul UPB, dar nu a finalizat studiile.

„La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB), Facultatea de Electronică. Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, se precizează în răspunsul UPB, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici