Preţurile ţigărilor vor creşte joi cu un leu pe pachet

Preţurile ţigărilor vor creşte joi în medie cu un leu pe pachet, după majorarea TVA şi a garanţiilor pentru antrepozitele fiscale, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul corporate affairs al JTI România, Gilda Lazăr.

148 afișări
Imaginea articolului Preţurile ţigărilor vor creşte joi cu un leu pe pachet

Preţurile ţigărilor vor creşte joi cu un leu pe pachet (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"La majorarea preţului contribuie creşterea TVA şi faptul că prin ordonanţa pentru combaterea evaziunii fiscale creşte nivelul garanţiilor pentru antrepozitele fiscale", a spus Gilda Lazăr.

Astfel, cel mai ieftin pachet de ţigări comercializat pe piaţa românească va costa 9,9 lei.

"În Moldova, cel mai ieftin pachet de ţigări costă echivalentul unui leu românesc. Ne aşteptăm la o reizbucnire a contrabandei, în condiţiile în care aceasta scăzuse în mai la 26,8% din totalul pieţei, faţă de 36,2 în luna ianuarie", a adăugat Lazăr.

Ea a afirmat că orice creştere a preţului ţigaretelor în România a fost făcută doar pe fondul majorării taxelor.

Potrivit oficialului JTI, piaţa ţigaretelor a scăzut în primul trimestru al acestui an cu 40% comparativ cu perioada similară a anului 2009.

De la 1 ianuarie 2010, acciza la ţigarete a urcat de la 64 euro la 74 de euro, iar preţul celor mai bine vândute sortimente a atins 10 lei, ceea ce înseamnă o creştere de peste 50% faţă de începutul anului trecut. Comparativ cu începutul lui 2009, acciza la ţigări este mai mare cu 48%, la care se adaugă o creşetere cu 14% din cursul de schimb utilizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici