Previziuni sumbre pentru România: Moneda naţională se va deprecia în următoarele 12 luni, la o medie de 4,84 lei/euro

Moneda naţională se va deprecia în următoarele 12 luni, la o medie de 4,84 lei/euro, în timp ce rata inflaţiei s-ar putea situa în octombrie 2020 la 3,82%, arată estimările analiştilor financiari.

735 afișări
Imaginea articolului Previziuni sumbre pentru România: Moneda naţională se va deprecia în următoarele 12 luni, la o medie de 4,84 lei/euro

Previziuni sumbre pentru România: Moneda naţională se va deprecia în următoarele 12 luni, la o medie de 4,84 lei/euro

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a crescut în septembrie faţă de luna anterioară cu 4,8 puncte, până la 47,6 puncte, în timp ce comparativ cu septembrie 2018 a scăzut cu 2,9 puncte. Această evoluţie s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului. Indicatorul condiţiilor curente a crescut faţă de august cu 3,6 puncte, până la valoarea de 65,3 puncte, iar faţă de septembrie 2018 a crescut cu 3,1 puncte. Indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 5,4 puncte, a valoarea de 38,7 puncte, iar faţă de aceeaşi luna a anului anterior, a scăzut cu 5,9 puncte.

Peste 75% dintre participanţi la sondajul CFA se aşteaptă la o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7967 lei/euro, în timp ce pentru 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8471 lei/euro.

De asemenea, analiştii anticipează majorarea primei de risc a României; peste 70% dintre participantii la sondaj anticipeaza majorarea pretului CDS pentru Romania).

Indicatorul de Incredere Macroeconomică, lansat de catre Asociaţia CFA România în luna mai 2011, cuantifică anticipaţiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.

 

 

 

Taguri:
analişti,
estimări,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici