Primele semne arată că economia nu a revenit pe creştere în primul trimestru

Primele semne arată că economia nu a revenit pe creştere în primul trimestru, deşi există sectoare precum industria şi exporturile care "merg mai bine", potrivit preşedintelui Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

21 afișări
Imaginea articolului Primele semne arată că economia nu a revenit pe creştere în primul trimestru

Primele semne arată că economia nu a revenit pe creştere în primul trimestru (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Sunt activităţi care merg mai bine, cum sunt industria şi exporturile, însă primele semne arată că primul trimestru nu este pe creştere economică. Trebuie să aşteptăm ultimele date", a declarat Ghizdeanu pentru MEDIAFAX.

Economia a intrat în recesiune în trimestrul al treilea din 2008, odată cu scăderea Produslui Intern Brut în termeni ajustaţi sezoneri, faţă de precedentele trei luni, cu 0,1%.

Începând de atunci, PIB-ul a înregistrat scăderi în fiecare trimestru, exceptând creşterea uşoară, de 0,1%, din trimestrul al treilea, după revizuirea datelor de către INS.

Anul trecut, economia României a scăzut cu 7,1%, după un avans de 7,1% înregistrat în 2008.

Pentru acest an, autorităţile române şi experţii Fondului Monetar Internaţional estimează o creştere economică de 1,3%.

Şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, a declarat marţi că instituţia financiară ar putea modifica, nesemnificativ, estimarea privind creşterea economică a României în acest an, menţionând că ultimele date statistice sunt mai slabe faţă de aşteptări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici