Producătorul german de BCA Xella a inaugurat prima fabrică din România

Producătorul german de BCA Xella a deschis oficial, miercuri, prima fabrică din România, la Păuleşti, judeţul Prahova, realizată în urma unei investiţii de aproximativ 32 milioane euro.

1162 afișări
Imaginea articolului Producătorul german de BCA Xella a inaugurat prima fabrică din România

Producătorul german de BCA Xella a inaugurat prima fabrică din România (Imagine: www.xella.ro)

Reprezentanţii subsidiarei româneşti, Xella Ro, estimează că până la sfărşitul anului firma va comercializa aproximativ 285.000 metri cubi de BCA, însemnând o cotă de piaţă estimativă de 13% pe segmentul de BCA şi 7% pe cel de zidărie.

Construcţia fabricii a fost realizată într-o perioadă de 12 luni.

"Începând cu luna martie am livrat deja primele blocuri de zidărie YTONG, produse la Păuleşti... Ne dorim ca în 2010 să putem creşte constant, de la lună la lună, urmând ca în 2011, dacă piaţa ne permite, să funcţionăm la capacitate maximă", a declarat într-un comunicat Marius Dragne, marketing manager Xella Baustoffe South-East Europe.

În paralel cu producţia locală, pentru eficientizarea logistică şi a costurilor finale, compania va continua să importe produse din Ungaria şi Bulgaria.

În urma demarării producţiei interne, Xella Ro şi-a dublat în acest an echipa de vânzări. Firma are 14 reprezentanţi de vânzări, peste 80 de distribuitori parteneri şi ia în considerare creşterea prezenţei în reţele de tip "Do It Yourself".

"În 2010 ne concentrăm preponderet pe segmentul rezidenţial privat indiferent că este vorba despre construcţii noi sau despre renovări. Marile proiecte comerciale şi inductriale încă întârzie să apară. Sperăm că din 2011 să primim semne mai consistente din această direcţie", a mai spus Dragne.

Grupul Xella, deţinut de companiile de investiţii private PAI Parteners şi Goldman Sach Capital Parteners, a înregistrat anul trecut vânzări de 1,2 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici