Proiectul de buget - serviciul datoriei publice 10 miliarde de lei, fonduri europene 21 de miliarde

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat că proiectul de buget prevede un serviciu al datoriei publice de 10 miliarde de lei şi fonduri europene de 21-22 de miliarde de lei.

411 afișări
Imaginea articolului Proiectul de buget - serviciul datoriei publice 10 miliarde de lei, fonduri europene 21 de miliarde

Proiectul de buget - serviciul datoriei publice 10 miliarde de lei, fonduri europene 21 de miliarde

"În proiectul de buget avem prevăzut un serviciu al datoriei publice de circa 10 miliarde de lei. Deocamdată dobânzile sunt pe un trend descrescător, însă vom vedea ce se întâmplă după deciziile SUA. Trebuie însă să ne mutăm împrumuturile pe piaţă internă", a declarat luni Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor.

Acesta a spus că în proiectul de buget sunt prevăzute fonduri europene de circa 21-22 de miliarde de lei şi cheltuieli de 25-26 de miliarde de lei. "Un leu care se înregistrează că venit din fonduri europene se reflectă în cheltuieli 1,2-1,3 lei", a explicat acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici