Donald Trump ameninţă producătorii germani de maşini cu taxe de 35% pe importuri / Vicecancelarul Germaniei: Americanii să construiască "maşini mai bune"

Acţiunile producătorilor germani BMW, Daimler şi Volkswagen au scăzut după ce preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat că va impune o taxă de 35% vehiculelor importate de peste graniţe pe piaţa din Statele Unite, potrivit Reuters.

12999 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ameninţă producătorii germani de maşini cu taxe de 35% pe importuri / Vicecancelarul Germaniei: Americanii să construiască "maşini mai bune"

Donald Trump îi ameninţă pe producătorii germani de maşini cu taxe de 35% pe importuri (Imagine: Hepta)

Cei trei producători de maşini au investit sume semnificative în fabrici din Mexic, unde costurile de producţie sunt mai scăzute decât cele din Statele Unite, ţintind să exporte maşini mici pe piaţa din Statele Unite.

Într-un interviu pentru ziarul german Bild, publicat luni, Trump a criticat producătorii germani de maşini pentru că nu reuşesc să producă mai multe maşini în Statele Unite.

„Dacă vrei să construieşti maşini în lume, atunci îţi urez tot binele. Poţi construi maşini pentru Statele Unite, dar pentru fiecare maşină care ajunge în Statele Unite, vei plăti o taxă de 35%”, a spus Trump.

Trump le-a transmis celor de la BMW că dacă contruiesc o fabrică în Mexic şi intenţionează să vândă maşini în Statele Unite, fără o taxă de 35%, îşi pot lua gândul de la acest lucru, susţinând că producătorii de maşini ar trebui, în schimb, să contruiască fabrici în Statele Unite.

Mercedes-Benz şi BMW au deja fabrici în Statele Unite, unde construiesc SUV-uri.

O purtătoare de cuvânt a BMW a spus că fabrica Grupului BMW din oraşul mexican San Luis Potosi va construi Seria 3 BMW începând din 2019, producţia fiind destinată pieţei mondiale. Fabrica din Mexic va fi o completare pentru fabricile din Germania şi China în care se produce Seria 3.

În iunie 2016, BMW va investi 2,2 miliarde de dolari în Mexic, din 2019, pentru producerea anuală a 150.000 de maşini.

Daimler intenţionează să înceapă să asambleze maşini Mercedes-Benz în 2018 de la fabrica care valorează un miliard de dolari, în Aguascalientes, Mexic şi pe care o împarte cu Renault-Nissan.

Anul trecut, divizia Audi a Volkswagen a inaugurat o fabrică în valoare de 1,3 miliarde de dolari care va avea capacitatea de producţie de 150.000 de maşini în apropiere de Puebla, Mexic.

Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, îl avertizează pe preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, să nu majoreze taxele vamale în industria auto, transmiţându-i, pe fondul nemulţumirilor privind importurile de maşini, că Statele Unite ar trebui "să fabrice maşini mai bune".

Donald Trump a avertizat că va impune taxe vamale de 35% pentru vehiculele importate în Statele Unite, criticând, într-un interviu acordat revistei Bild, companii auto precum BMW, Daimler şi Volkswagen pentru că nu fabrică maşinile pe teritoriul american. "Dacă vreţi să fabricaţi maşini în lume, vă urez succes. Puteţi fabrica maşini pentru Statele Unite, dar, pentru fiecare maşină, veţi plăti o taxă de 35%. Aş transmite companiei BMW că, dacă va construi o fabrică în Mexic cu intenţia de a vinde maşini în SUA, pot uita de acest plan fără taxa de 35%", a afirmat Trump.

Replica Germaniei nu s-a lăsat aşteptată. "Efectele vor fi că starea industriei auto americane se va înrăutăţi, preţurile vor creşte", a afirmat Sigmar Gabriel, vicecancelar al Germaniei, ministru al Economiei şi lider al Partidului Social-Democrat (SPD).

Întrebat despre comentariul lui Donald Trump că în New York sunt prea multe maşini germane şi prea puţine americane, Sigmar Gabriel l-a ironizat pe liderul american: "Tocmai de aceea, Statele Unite trebuie să fabrice maşini mai bune..."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici