Proiectul legii prevenţiei - care îi va ajuta pe agenţii economici să prevină contravenţiile - a fost pus în dezbatere publică de Ministerul pentru Mediul de Afaceri

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a pus joi în dezbatere publică proiectul pentru Legea prevenţiei, termenul limită pentru trimiterea propunerilor privind proiectul de act normativ fiind 1 mai.

361 afișări
Imaginea articolului Proiectul legii prevenţiei - care îi va ajuta pe agenţii economici să prevină contravenţiile - a fost pus în dezbatere publică de Ministerul pentru Mediul de Afaceri

Proiectul legii prevenţiei a fost pus în dezbatere publică de Ministerul pentru Mediul de Afaceri (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Legea Prevenţiei are scopul "de a reglementa o serie de instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii de către persoanele sau entităţile care desfăşoară activitate economică, precum şi prevenirea săvârşirii de contravenţii de către instituţiile publice şi instituţiile publice locale", se arată în proiectul publicat.

Potrivit proiectului prezentat de minister, "Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale sunt obligate ca în termen de şase luni de la data intrării în vigoare a legii, să elaboreze şi să difuzeze materiale documentare şi ghiduri şi/sau să aloce pe pagina de internet secţiuni special dedicate informării publice".

Autoritatea administraţiei publice centrale cu atribuţii de coordonare la nivel naţional a domeniului mediul de afaceri trebuie ca, în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, să dezvolte şi să opereze un portal dedicat oferirii în mod centralizat de servicii online şi resurse în vederea informării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, mediului de afaceri şi cooperaţiei, conform proiectului.

Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri privind proiectul de act normativ, la adresa Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat sau la adresa de email dezbateri.publice@imm.gov.ro, până la data de 01.05.2017, ora 20:00.

Legea intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, Partea I.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici