Nini Săpunaru, Agrointeligenţa: Aproximativ 60% din industria românească înseamnă patroni români

Nini Săpunaru, preşedintele Asociaţiei Agrointeligenţa a declarat, la conferinţa “MEDIAFAX TALKS about Producătorii României din Industria Alimentară”, că românii trebuie să cumpere produse fabricate în România pentru a susţine economia autohtonă.

405 afișări
Imaginea articolului Nini Săpunaru, Agrointeligenţa: Aproximativ 60% din industria românească înseamnă patroni români

Nini Săpunaru, Agrointeligenţa: Aproximativ 60% din industria românească înseamnă patroni români

“Orice produs cumpărat, fabricat în România, înseamnă salarii şi impozite aici. Aproximativ 60% din industria românească înseamnă patroni români. Nu mi se pare normal ca o multinaţională să facă magazin din banii de la Banca Mondială”, a spus Nini Săpunaru, preşedintele Asociaţiei Agrointeligenţa, la conferinţa “MEDIAFAX TALKS about Producătorii României din Industria Alimentară”.

Săpunaru subliniază importanţa susţinerii producătorilor agricoli autohtoni. “Avem fermieri care vor să îşi facă o cooperativă. Pe legea existentă, dacă se asociază cinci fermieri, rămân scutiţi pe producţia agricolă şi pe cea industrială cinci ani de zile”, spune Săpunaru.

La rândul său, Maricel Floricel Dima, Subsecretar de stat Ministerul Agriculturii a trecut în revistă programele pe care ministerul le va desfăşura pentru sprijinirea producătorilor autohtoni.

“Avem programe în derulare: cel pe tomate, care este funcţional cu 3000 de euro/producător şi urmează programul de pentru carnea de porc, care este în discuţie în Parlament. Va urma programul pentru modernizarea infrastruturii de irigaţii”, a spus Dima.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici