Raluca Turcan, veşti despre pensii. Contribuţia la Pilonul II creşte cu un procent în următorii 4 ani

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă, miercuri, că în următorii 4 ani contribuţia la Pilonul II de pensie creşte cu un procent, acest fapt fiind asumat în programul de Guvernare. În prezent, contribuţia la Pilonul II este de 3,75%.

1840 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan, veşti despre pensii. Contribuţia la Pilonul II creşte cu un procent în următorii 4 ani

Raluca Turcan a spus, miercuri seară, că va creşte, în următorii 4 ani, contribuţia la Pilonul II de pensie.

„Avem asumat şi în programul de guvernare să creştem în 4 ani contribuţia la Pilonul II de pensie. Cu un procent în total în patru ani de zile (va fi creşterea - n.r.), astfel încât să nu dezechilibrezi Pilonul I de pensie”, a spus Turcan.

Potrivit ministrului Muncii, atenţia trebuie să fie în permanenţă la ce se întâmplă cu contribuţiile la sistemul public de pensie şi apoi, în paralel, să crească baza de colectare în Pilonul II de pensie.

În 2021, au fost transferată spre Pilonul II suma de 9,73 de miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici