Raport surprinzător. Tesla a vândut o singură maşină în luna ianuarie într-o superputere a Asiei

Tesla a vândut doar un singur vehicul electric în Coreea de Sud în luna ianuarie, în condiţiile în care o serie de factori, printre care preţul şi lipsa infrastructurii de încărcare, apasă asupra cererii.

3134 afișări
Imaginea articolului Raport surprinzător. Tesla a vândut o singură maşină în luna ianuarie într-o superputere a Asiei

Vânzarea de către Tesla a unui singur Model Y a fost cea mai proastă lună din iulie 2022 încoace, când producătorul auto cu sediul în Austin, Texas, nu a vândut niciun vehicul, potrivit datelor companiei de cercetare Carisyou, cu sediul la Seul, şi ale ministerului coreean al Comerţului.

La nivelul tuturor constructorilor auto, numărul de vehicule electrice noi înmatriculate în Coreea a scăzut cu 80% în ianuarie faţă de decembrie, arată datele Carisyou, potrivit Bloomberg.

Producătorii auto se confruntă cu o încetinire a entuziasmului pentru vehiculele electrice în Coreea de Sud, deoarece ratele mai mari ale dobânzii şi inflaţia îi determină pe consumatori să îşi limiteze cheltuielile, în timp ce îngrijorările legate de incendiile de baterii şi lipsa încărcătoarelor rapide diminuează, de asemenea, cererea.

Vânzările scăzute ale Tesla în luna ianuarie marchează o schimbare majoră pentru marcă, în condiţiile în care Model Y, fabricat în China, a fost unul dintre cele mai bine vândute anul trecut.

Conform lui Lee Hang-Koo, şeful Institutului de Tehnologie Convergentă pentru Automobile din Jeonbuk, mulţi dintre cei care au îmbrăţişat timpuriu acest tip de vehicule au cumpărat deja vehicule electrice, iar consumatorii de masă nu doresc încă să le cumpere. Popularitatea Tesla este afectată şi de legăturile sale cu China, a spus el.

"Majoritatea coreenilor care au vrut să cumpere maşini Tesla au cumpărat deja una", a spus Lee. "Recent, unii oameni nu mai apreciază Tesla după ce au aflat că unele dintre ele sunt fabricate în China", consumatorii fiind îngrijoraţi de calitatea producţiei, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici