Registrul Auto Român a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei în 2016

Registrul Auto Român (RAR) a suspendat peste 900 de operatori economici, în 2016, şi a acordat amenzi de peste 1,7 milioane de lei, potrivit datelor transmise de RAR la solicitarea MEDIAFAX.

659 afișări
Imaginea articolului Registrul Auto Român a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei în 2016

Registrul Auto Român a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei în 2016 (Imagine: Mircea Rosca / Mediafax Arhiva Foto)

Departamentul Supraveghere de Piaţă din cadrul RAR a suspendat 937 de operatori economici în 2016 şi a acordat amenzi în valoare de 1.756.600 de lei după ce s-au efectuat 3.100 de acţiuni la operatorii care efectuează activităţi de reparaţii, de reglare, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere precum şi dezmembrări auto.

Potrivit datelor transmise de RAR, au fost încălcate mai multe prevederi legale, precum lipsa de autorizaţii tehnice sau efectuare unor lucrări în afara domeniului autorizat. Mai mult, s-a remarcat lipsa dovezilor privind efectuarea inspecţiilor finale (lipsa listingurilor sau registrului de evidenţă) şi lipsa dovezilor privind acordarea garanţiei legale pentru lucrările efectuate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici