Restanţierii firmelor de leasing pot vinde bunurile prin intermediul unui site dedicat

Clienţii companiilor de leasing care au achiziţionat un bun prin acest sistem şi se află în incapacitate de plată a ratelor pot ceda contractul de leasing altor persoane interesate, aceştia putând stabili legătura prin intermediul unui site web dedicat, lansat marţi.

189 afișări
Imaginea articolului Restanţierii firmelor de leasing pot vinde bunurile prin intermediul unui site dedicat

Restanţierii firmelor de leasing pot vinde bunurile prin intermediul unui site dedicat

În prima etapă, site-ul www.cesiune.ro furnizează servicii pentru cedarea sau preluarea de maşini, urmând să fie dezvoltat şi pentru echipamente şi utilaje de lucru, bărci, ATV-uri sau yachturi, se arată într-un comunicat al Media Suport Services, compania care deţine site-ul.

Firma dezvoltatoare a încheiat parteneriate pentru site cu TBI Leasing, OTP Leasing, Ager Leasing şi Ţiriac Leasing, acestea putând adăuga anunţuri de vânzare a maşinilor returnate de la clienţi.

"Site-ul a apărut ca urmare a situaţiilor în care cei care au preluat o maşină sau un utilaj în leasing au fost nevoiţi să predea echipamentul firmei de leasing din cauza unei imposibilităţi de plată a ratei lunare", se spune în comunicat.

La momentul preluării unui contract de leasing, taxele de înmatriculare şi avansul sunt deja achitate, urmând ca persoana care preia bunul să plătească doar taxa de novaţie, care diferă de la o firmă de leasing la alta, dar se situează la circa 2% din valoarea rămasă de plată, la care se adaugă restul ratelor rămase.

Utilizatorii pot adăuga anunţuri şi mesaje de cedare a bunurilor contractate în leasing.

În prezent, sunt disponibile circa 90 de maşini la vânzare, cu preţuri cuprinse între 3.700 de euro şi aproximativ 440.000 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici