Retailerii din AFI Palace Cotroceni au vândut la nouă luni cu 5,3% mai mult decât anul trecut

Vânzările retailerilor din centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti au crescut în primele nouă luni cu 5,3%, la 145 milioane de euro, mall-ul generând în perioada analizată venituri din chirii de 21,2 milioane de euro, în urcare cu 8%.

17665 afișări
Imaginea articolului Retailerii din AFI Palace Cotroceni au vândut la nouă luni cu 5,3% mai mult decât anul trecut

Retailerii din AFI Palace Cotroceni au vândut la nouă luni cu 5,3% mai mult decât anul trecut (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

AFI Palace Cotroceni este cel mai mare şi important activ al companiei israeliene AFI Europe în România, centrul comercial, cu o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi şi lansat în anul 2009 continuând să-şi îmbunătăţească performanţa, se arată într-un comunicat al dezvoltatorului.

Venitul operaţional net al centrului commercial a totalizat 7,1 milioane euro în trimestrul al treilea 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 10% comparativ cu trimestrul al treilea din 2012. Venitul operaţional net în primele 9 luni din 2013 este de 21,2 milioane euro, respectiv cu 8% mai mult comparativ cu primele 9 luni ale anului trecut.

În plus, AFI Palace Cotroceni a înregistrat o creştere de 7,7%, în euro, a cifrei de afaceri realizată de chiriaşi în trimestrul al treilea comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012 şi o creştere de 5,3%, totalizând 145 milioane euro în primele 9 luni ale anului.

Numărul de vizitatori ai AFI Palace Cotroceni a rămas constant la o medie de 52.000 de vizitatori pe zi, totalizând 14 milioane persoane în primele 9 luni din 2013. Centrul comercial era estimat la finele lunii septembrie la 375 milioane de euro.

Compania a deschis în luna octombrie centrul comercial AFI Palace Ploieşti, evaluat la 58 de milioane de euro, în condiţiile în care investiţia pentru construcţie a fost de 50 de milioane de euro. Prima fază a centrului comercial era închiriată în proporţie de 98% la data de 30 septembrie. Centru comercial are o suprafaţă închiriabilă de 33.000 de metri pătraţi.

Pe segmentul office, AFI Europe dezvoltă parcul de afaceri AFI Park, care va totaliza cinci clădiri de birouri. Prima clădire, AFI Park 1, totalizând o suprafaţă închiriabilă de 12.150 metri pătraţi, a fost livrată în luna septembrie 2012 şi este închiriată integral. A doua clădire, care va fi finalizată în luna aprilie 2014, este ocupată, de asemenea, integral.

"Ca urmare a succesului AFI Park 1 şi 2, compania a început lucrările la AFI Park 3, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 12.150 metri pătraţi şi care va fi finalizată în decembrie 2014. AFI Europe îşi continuă strategia de construire a unui cash flow puternic şi se concentrează acum pe dezvoltarea unor proiecte comerciale suplimentare-mall-ul AFI Palace B.Noi şi AFI Palace Arad", se menţionează în comunicat.

AFI Europe operează în România din 2005, unde mai deţine terenuri în Bucureşti şi Arad pentru proiecte imobiliare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici