Reţeaua de socializare online LinkedIn intenţionează să se listeze pe bursă în acest an

Reţeaua de socializare online LinkedIn, destinată mediului de afaceri, intenţionează să se listeze la bursă în acest an şi a selectat mai multe instituţii financiare pentru intermedierea unei oferte publice iniţiale, au afirmat surse apropiate situaţiei pentru Reuters.

29 afișări
Imaginea articolului Reţeaua de socializare online LinkedIn intenţionează să se listeze pe bursă în acest an

Reţeaua de socializare online LinkedIn intenţionează să se listeze pe bursă în acest an

Morgan Stanley, Bank of America şi JPMorgan se numără printre intermediari, au adăugat sursele.

"O ofertă publică iniţială este doar una dintre multele tactici pe care le avem în vedere", a declarat un purtător de cuvânt al LinkedIn, refuzând să ofere alte detalii.

Mai multe companii active pe internet, între care LinkedIn şi Zynga, un producător popular de jocuri online, iau în calcul oferte publice înaintea unei mutări similare din partea Facebook, au afirmat două surse.

"Unele din aceste companii vor să se listeze pentru a lua faţa Facebook şi a altor competitori. Dacă Facebook s-ar lista înaintea LinkedIn credeţi că ar mai fi cineva foarte atent la LinkedIn?", a întrebat una din surse.

Facebook nu va începe procedurile pentru o ofertă publică iniţială până la sfârşitul lui 2012, a afirmat, în septembrie, Peter Thiel, membru în consiliul director al companiei.

Situaţia s-ar putea schimba însă. Autorităţile americane analizează o investiţie de 500 de milioane de dolari derulată la Facebook şi angajamentul atragerii a încă un miliard de dolari, anunţate săptămâna aceasta, a declarat o sursă.

Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA va analiza dacă numărul acţionarilor Facebook a depăşit limita de 499, sub care o companie poate rămâne nelistată. Dacă autorităţile decid că pragul a fost depăşit, intrarea pe bursă a Facebook ar putea fi accelerată.

LinkedIn, cea mai populară reţea de socializare din lume destinată mediului de afaceri, are circa 85 de milioane de utilizatori. Vânzarea de acţiuni LinkedIn pe piaţa de capital secundară SharesPost evaluează LinkedIn la aproximativ 2,2 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici