Rezultatul investigaţiei privind piaţa carburanţilor, anunţat săptămâna viitoare. Raportul recomandă amenzi

Consiliului Concurenţei va prezenta săptămâna viitoare rezultatul investigaţiei de pe piaţa carburanţilor, raportul final recomandând sancţiuni care nu ajung la amenda maximă, de 10% din cifra de afaceri, a anunţat joi preşedintele autorităţii de reglementare, Bogdan Chiriţoiu.

679 afișări
Imaginea articolului Rezultatul investigaţiei privind piaţa carburanţilor, anunţat săptămâna viitoare. Raportul recomandă amenzi

Rezultatul investigaţiei privind piaţa carburanţilor, anunţat săptămâna viitoare. Raportul recomandă amenzi (Imagine: Shutterstock)

"Săptămâna viitoare vom anunţa rezultatul investigaţiei pe combustibil", a declarat Chiriţoiu, la o conferinţă de presă.

Consiliul Concurenţei investighează cele mai mari şase companii petroliere din România, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip şi Lukoil, având suspiciuni că acestea s-au înţeles în 2008 să retragă de pe piaţă un sortiment de benzină.

"Raportul distinge între companii. Sunt diferenţe între faptele comise de companiile investigate, iar legea spune că iniţiatorul (unui comportament anticoncurenţial - n.r.) va fi sancţionat mai sever", a declarat la sfârşitul lunii decembrie, Chiriţoiu, după audierea reprezentanţilor legali ai companiilor investigate.

Cea mai mare sancţiune pe care o poate aplica Consiliul Concurenţei unei companii este amendarea cu echivalentul a 10% din cifra de afaceri.

"Raportul nu recomandă aplicarea amenzii maxime pentru vreo companie implicată, plenul însă poate decide acest lucru. Practica arată, însă, că decizia plenului nu poate fi foarte diferită de ceea ce scrie în raport", a adăugat Chiriţoiu.

El a menţionat că până în prezent decizia nu a fost transmisă companiilor investigate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici