România a avut în mai cel mai redus ritm de creştere a producţiei industriale din UE

România a înregistrat în luna mai cel mai redus ritm de creştere a producţiei industriale din UE faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de numai 2,7%, în condiţiile în care numai două state membre au raportat scăderi, iar indicatorul a urcat la nivelul blocului comunitar cu aproape 9%.

16 afișări
Imaginea articolului România a avut în mai cel mai redus ritm de creştere a producţiei industriale din UE

România a avut în mai cel mai redus ritm de creştere a producţiei industriale din UE (Imagine: Ionel Iancu/Mediafax Foto)

Producţia industrială a crescut în UE cu 8,7%, respectiv cu 9,4% în zona euro, urcând în toate statele membre cu excepţia Greciei (-6,3%) şi Bulgariei (-1,7%), potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate de Estonia (17,2%), Luxemburg (13,5%), Suedia (13,4%), Letonia (13,2%) şi Germania (13,1%), iar cele mai reduse în România şi Danemarca, ambele cu 2,7%.

Cifra prezentată pentru România este calculată ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare. INS a anunţat, anterior, că producţia industrială calculată ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate a urcat în mai faţă de luna corespunzătoare din 2009 cu 4,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici