România a coborât 5 poziţii, pe locul 60, într-un top privind respectarea dreptului de proprietate

România a coborât cinci poziţii, pe locul 60, într-un top de 129 de state realizat de organizaţia americană Property Rights Alliance în funcţie de un indice privind respectarea dreptului de proprietate, deşi a înregistrat uşoare progrese.

64 afișări
Imaginea articolului România a coborât 5 poziţii, pe locul 60, într-un top privind respectarea dreptului de proprietate

România a coborât 5 poziţii, pe locul 60, într-un top privind respectarea dreptului de proprietate (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

La nivel regional, România s-a menţinut pe poziţia a 8-a.

Chiar dacă România a coborât în clasament, organizaţia notează că scorul României a crescut uşor faţă de anul trecut, cu 0,1 puncte, la 5,5 puncte.

La calcularea indicelui au fost luate în considerare mediul legal şi politic, dreptul de proprietate asupra activelor şi dreptul de proprietate intelectuală.

La secţiunea mediului legal şi politic, România a înregistrat un avans de 0,4 puncte, la 5,2 puncte, cu creşteri la toate categoriile, cu excepţia celei referitoare la controlul corupţiei, care a scăzut cu 0,2 puncte.

Scorul obţinut la secţiunea dreptului de proprietate asupra activelor s-a îmbunătăţit cu 0,2 puncte, la 5,8 puncte.

Cea mai mare creştere a avut loc în cazul protejării dreptului de proprietate asupra activelor, urmată de cea privind înregistrarea proprietăţilor.

În privinţa dreptului de proprietate intelectuală a avut loc o scădere de 0,4 puncte, la 5,4 puncte, în pofida faptului că anul trecut a avut loc o îmbunătăţire semnificativă, de 0,6 puncte, se arată în raport.

Pe primele trei poziţii ale clasamentului se află Suedia, Finlanda şi Singapore.

Germania este pe locul 13, Marea Britanie pe 15, iar Franţa pe 20.

Dintre ţările din Europa Centrală şi de Est, Estonia este pe 28, Cehia pe 33, Ungaria pe 37 şi Polonia pe 43.

Cinci state sunt plasate la egalitate înaintea României, pe locul 55, respectiv Trinidad Tobago, Rwanda, Panama, India şi Ghana.

Bulgaria este pe locul 64, la egalitate cu Croaţia, dar şi cu Brazilia şi Benin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici