România a importat anul trecut mai multă electricitate decât a exportat

  • România a importat mai multă energie electrică decât a exportat în 2019
  • Importurile de electricitate au crescut cu 74%, exporturile s-au redus cu 34%
422 afișări
Imaginea articolului România a importat anul trecut mai multă electricitate decât a exportat

România a importat anul trecut mai multă electricitate decât a exportat

Importurile s-au cifrat la 5,11 TWh, în timp ce exporturile s-au ridicat la 3,59 TWh, ceea ce înseamnă că balanţa negativă a fost de 1,51 TWh.

Importul de electricitate a crescut cu 2,17 TWh, un ritm de creştere de peste 74%, în timp ce exportul a scăzut cu 1,88 de TWh faţă de 2018, respectiv 34,4%.

Producţia a scăzut cu 4,996 TWh în 2019 la 59,3 TWh. Consumul final a fost de 55,2 TWh, cu 1% mai mic decât în 2018, din care 76% s-a dus în economie, 1% în iluminatul public şi 22% în consumul populaţiei. Consumul cu iluminatul public a crescut cu 10%, iar cel al populaţiei cu 22%.

Principala sursă de energie electrică au fost termocentralele clasice, iar pe locul al doilea se află hidrocentralele, urmate de centralele nuclearo-electrice.

Producţia din termocentrale a fost de 23,78 TWh, în scădere cu 3,01 TWh (11,2%). Producţia din hidrocentrale a fost de 15,82 TWh, în scădere cu 2,19 TWh (-12,2%).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici