România detronează Franţa la producţia de porumb pentru prima dată în istorie

România a obţinut anul acesta o producţie record de 14,5 mil. tone de porumb, o recoltă care a plasat România pe locul întâi în topul celor mai mari producători de porumb din UE, potrivit datelor Eurostat, arată Ziarul Financiar.

2676 afișări
Imaginea articolului România detronează Franţa la producţia de porumb pentru prima dată în istorie

România detronează Franţa la producţia de porumb pentru prima dată în istorie

„Fermierii încep să fie din ce în ce mai performanţi în ceea ce fac, au rezultate bune, dar sectorul de industrializare şi procesare, cel care aduce valoare adăugată mare, nu este încă suficient de dezvoltat, nu a ţinut pasul cu evoluţia agriculturii“, a spus Alina Creţu, directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România.

Citiţi continuarea articolului pe zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici