Romania, lipsă de la consiliul miniştrilor de finanţe (ECOFIN), for care va aproba inclusiv PNRR-ul României. Afirmaţia lui Nazare, confirmată de surse guvernamentale

  • 12 PNRR-uri au fost aprobate astăzi de miniştrii de Finanţe ai Uniunii Europene.
  • România a trimis planul după 30 aprilie, alături de alte 11 state, urmând ca acesta să fie aprobat în noiembrie, după cum anticipa Cristian Ghinea.
  • „De ce nu a fost reprezentată România astăzi la lucrările consiliul ministrilor de finanţe (ECOFIN)?”, întreabă ex-ministrul de Finanţe Alexandru Nazare.
  • Funcţia de ministru de Finanţe este ocupată interimar de premierul Florin Cîţu, după ce l-a demis pe Nazare.
  • Surse guvernamentale au confirmat pentru Mediafax absenţa lui Cîţu de la reuniune.
6537 afișări
Imaginea articolului Romania, lipsă de la consiliul miniştrilor de finanţe (ECOFIN), for care va aproba inclusiv PNRR-ul României. Afirmaţia lui Nazare, confirmată de surse guvernamentale

Romania nu a avut reprezentare la consiliul ministrilor de finanţe (ECOFIN), for care va aproba PNRR-ul Romaniei, susţine ministrul demis

Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Portugalia, Slovacia şi Spania sunt ţările care au primit astăzi aprobarea consiliul ministrilor de finante (ECOFIN) pentru a primi finanţare pentru planurile individuale de redresare şi rezilienţă. 
 
Planurile prezentate de restul de 15 state membre UE, inclusiv PNRR-ul României, urmează a fi evaluate la o dată ulterioară.
 
Alexandru Nazare, demis în urmă cu câteva zile de premierul Cîţu pentru întârzierea mai multor proiecte, a sugerat că astăzi România nu a avut reprezentare în consiliul de miniştri. 
 
„De ce nu a fost reprezentata Romania astăzi la lucrarile consiliul ministrilor de finante (ECOFIN)? Este consiliul de ministri care va aproba PNRR-ul Romaniei.”, a scris ex-ministrul de Finanţe pe Facebook.
 
La şedinţa în care s-a discutat despre planurile de redresare ale statelor membre ar fi trebuit să participe ministrul de Finanţe, poziţie ocupată interimar, pentru 45 de zile de la momentul demiterii lui Nazare, de premierul Florin Cîţu. 
 
Potrivit unor surse guvernamentale, Cîţu a lipsit marţi de la reuniunea la care participă toţi miniştrii de Finanţe din ţările Uniunii Europene. Singurul român participant la întâlnire a fost ambasadoarea României la UE, Luminiţa Odobescu, care nu are însă calitatea de membru al ECOFIN.
 
Nazare i-a mai transmis astăzi lui Cîţu că se poate investiga singur, întrucît a avut tot anul 2020 la dispoziţie pentru a denunţa prezenţa României în BII (Banca Internaţională de Investiţii - n.r) şi nu a făcut-o.
 
 
După demiterea rapidă din funcţia de ministru al Finanţelor, Nazare a vorbit, într-un interviu, despre lipsa de comunicare cu premierul, precum şi despre dorinţa acestuia de a-l implica în lupta internă din PNL, unde Cîţu candidează la preşedinţia partidului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici