România nu mai apare în cataloagele tipărite de TUI

România nu mai apare în această toamnă în cataloagele tipărite de TUI, iar acesta este un semnal negativ, a declarat luni într-o conferinţă Corina Martin, preşedintele ANAT, care a arătat că negocierile au fost purtate exclusiv între operatorul german şi MDRT.

711 afișări
Imaginea articolului România nu mai apare în cataloagele tipărite de TUI

ANAT: România nu mai apare în cataloagele tipărite de TUI

"Reprezentanţii TUI ne-au anunţat că România nu mai apare în cataloagele TUI, dar apare în mediul online. Apare în produsele online scoase la vânzare de TUI. Nu mai este în catalogul tipărit, printat. Sigur că nu este bine, aici sunt discuţii în care intervine MDRT", a spus Martin.

În anul 2009 MDRT a semnat un contract cu TUI pentru ca turoperatorul să revină din 2010 în România. Din 2006 grupul german a renunţat să mai aducă turişti în România şi a scos din cataloagele sale de promovare staţiunile româneşti, nemulţumit de condiţiile de cazare, preţurile mari practicate de hotelieri, zgomotul şi lipsa curăţeniei din localităţi.

"Evident că este un semnal negativ. Din punctul nostru de vedere, vrem ca în sezonul 2013 lucrurile să reintre în normal în relaţia cu TUI, astfel încât să dovedim că litoralul şi, bineînţeles, restul desţinaţiilor româneşti, merită atenţia cuvenită. Relaţia de negociere şi de discuţie esre purtată exclusiv între TUI şi MDRT", a afirmat Martin.

Ea a adăugat că piaţa germană este considerată una tradiţională pentru litoralul românesc.

"Dacă TUI s-ar retrage din România sigur că de aici încep foarte multe probleme, aşa cum s-a întâmplat acum şase ani, atunci când a început acel scandal al plajelor", a mai spus şefa ANAT.

Cataloagele tipărite ale TUI au tiraje de milioane de exemplare şi se difuzează în mai multe ţări.

România apare, în schimb, cu opt hoteluri în cataloagele difuzate de Thomas Cook Neckermann pe piaţa germană şi cu şase unităţi de cazare în cataloagele pentru piaţa polonezâ.

Surse din turism au declarat în luna august pentru MEDIAFAX că TUI şi ITS, două dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, intenţionează să înceteze de anul viitor să mai aducă turişti în România, nemulţumite de lipsa promovării pe piaţa germană şi de imaginea României în străinătate, deteriorată în ultima vreme pe fondul situaţiei politice.

"Cele două grupuri intenţionează să se retragă pentru că o serie de promisiuni făcute de MDRT în ultimii ani nu au fost încă onorate. Printre altele, s-au promis în toamna anului trecut investiţii în promovarea României în Germania în valoarea de 3 milioane de euro în următorii doi ani şi nu s-a făcut nimic", au menţionat atunci sursele.

Deşi reprezentanţii MDRT au evitat să facă public numărul turiştilor aduşi de TUI pe litoralul românesc, au afirmat, totuşi, că TUI şi ITS au adus împreună, în această vară, pe litoral, peste 2.000 de turişti germani.

Cu toate acestea, unii reprezentanţi ai agenţiilor de turism susţin că TUI nu a adus mai mult de câteva sute de turişti în staţiunile de pe litoral.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici