Romtelecom investeşte în reţea pentru a putea susţine creşterea puternică a traficului de date

Romtelecom şi-a propus ca, până la finele anului 2018, infrastructura să fie pregătită pentru trecerea la tehnologia "All IP", care va permite susţinerea creşterii puternice a traficului de date pe fondul majorării numărului de dispozitive conectate, aplicaţii şi servicii de generaţie viitoare.

262 afișări
Imaginea articolului Romtelecom investeşte în reţea pentru a putea susţine creşterea puternică a traficului de date

Romtelecom investeşte în reţea pentru a putea susţine creşterea puternică a traficului de date

În acest scop, operatorul telecom investeşte în modernizarea reţelei naţionale prin introducerea, în premieră în România, a primelor link-uri 100G, bazate pe tehnologia IP furnizată de Cisco şi DWDM ADVA.

"Noua arhitectură este flexibilă şi scalabilă, reduce substanţial complexitatea reţelei, creşte eficienţa operaţională şi permite trecerea la noua generaţie de servicii", se arată într-un comunicat comun al celor două companii remis MEDIAFAX.

Procesul de îmbunătăţire a performanţelor reţelei IP Core a Romtelecom a fost iniţiat în 2013 şi se va încheia în 2015.

În cursul acestui an vor fi conectate, cu ajutorul link-urilor 100G, trei dintre cele mai importante noduri ale reţelei naţionale Romtelecom.

Tehnologia Cisco va fi utilizată pentru reţeaua IP/MPLS (Multi Protocol Label Switching - arhitectură de routare pentru Internet), iar tehnologia DWDM furnizată de ADVA pentru reţeaua de transport al datelor.

Iniţiativa Romtelecom face parte dintr-un proiect amplu de pregătire a infrastructurii operatorului pentru trecerea la tehnologia "All IP", proces care ar urma să fie încheiat la finele anului 2018.

Noua infrastructură va putea susţine creşterea explozivă a traficului IP datorată înmulţirii numărului de dispozitive, aplicaţii şi servicii de generaţie viitoare precum aplicaţiile video şi serviciile cloud care funcţionează peste Internet, se mai spune în comunicat.

”Reţelele de generaţie viitoare precum cea implementată de Romtelecom contribuie substanţial la reducerea costurilor operaţionale ale operatorului prin diminuarea numărului de echipamente necesare, cu toate costurile implicite (achiziţie, mentenanţă, service, consum energetic etc), dar şi ca urmare a managementului centralizat al reţelei", a declarat directorul general al Cisco România, Dorin Pena.

Romtelecom este unul dintre cei mai importanţi operatori locali de telecomunicaţii, cu 4,84 milioane de abonamente în portofoliu pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă şi voce, precum şi soluţii complexe de business ICT.

Cisco este unul dintre principalii furnizori mondiali de echipamente telecom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici