Veniturile Romtelecom au crescut cu 7,7% în primul trimestru, la 156,7 milioane euro

Veniturile Romtelecom au urcat cu 7,7% în primul trimestru faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 156,7 milioane euro, în principal datorită creşterii puternice a traficului în reţea şi avansului solid al încasărilor din proiecte de IT&C la scară largă.

99 afișări
Imaginea articolului Veniturile Romtelecom au crescut cu 7,7% în primul trimestru, la 156,7 milioane euro

Veniturile Romtelecom au crescut cu 7,7% în primul trimestru, la 156,7 milioane euro

Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) excluzând impactul măsurilor de restructurare a coborât cu 2,5%, la 38,5 milioane euro, faţă de 39,5 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis joi de grupul elen OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom.

Pentru primele trei luni din 2013, compania a raportat venituri de 145,5 milioane euro.

"Scăderea veniturilor din servicii de telefonie fixă către clienţi casnici a fost similară tendinţelor înregistrate în 2013, în timp ce veniturile mai mari din TV şi internet broadband au continuat să compenseze parţial pentru declinul de pe segmentul de voce", se arată în comunicat.

Astfel, veniturile din servicii de voce au coborât cu 15% în primul trimestru, în timp ce încasările pe segmentul TV au urcat cu 7%.

Numărul total al clienţilor Romtelecom pe segmentul de telefonie fixă a scăzut cu 3,4% în perioada analizată, la 2,223 milioane, în timp ce baza de abonaţi la internet boardband a urcat cu 2,7%, la 1,250 milioane, iar numărul utilizatorilor serviciilor TV a avansat cu 7,3%, la 1,370 milioane.

Cheltuielile operaţionale ale Romtelecom, excluzând deprecierile, amortizările şi costul programelor de disponibilizări voluntare şi restructurare, s-au cifrat la 127,7 milioane euro în primele trei luni ale anului, în urcare cu 16,4% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Creşterea cheltuielilor reflectă în principal costuri mai mari legate de proiecte IT, majorarea traficului de interconectare şi taxa pe infrastructură impusă de guvern de la începutul acestui an, se mai arată în comunicatul OTE.

Cheltuielile cu personalul au scăzut cu 10,4% în perioada analizată. Numărul angajaţilor companiei a coborât cu 8,8% de la an la an, la 6.685 la finele lunii martie, faţă de 7.330 după primele trei luni din 2013.

OTE, parte a grupului Deutsche Telekom, este prezent în România prin Romtelecom, Cosmote şi Germanos. Romtelecom şi Cosmote vor trece în acest an sub brandul "T" al Deutsche Telekom - T-Mobile în cazul operaţiunilor de telefonie mobilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici