Rosal Ecologic&Recycling System, controlată de Honorius Prigoană, a cerut falimentul

Firma Rosal Ecologic & Recycling System, care se ocupă cu salubrizarea comunelor limitrofe Capitalei, a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti, într-un dosar înregistrat marţi.

210 afișări
Imaginea articolului Rosal Ecologic&Recycling System, controlată de Honorius Prigoană, a cerut falimentul

Rosal Ecologic&Recycling System, controlată de Honorius Prigoană, a cerut falimentul (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

De la începutul acestui an, firma a fost somată la Tribunalul Bucureşti, pentru neplata unor datorii, de către mai multe societăţi, printre care Anel Trading Impex şi Tehnologica Radion.

Honorius Prigoană, care deţine indirect pachetul majoritar de acţiuni, nu a putut fi contactat pentru a explica motivele cererii de insolvenţă.

Potrivit ultimelor raportări de pe site-ul Ministerului Finanţelor, Rosal Ecologic & Recycling System a înregistrat în anul 2008 o cifră de afaceri de 33 milioane lei şi un profit net de peste 930.000 lei.

Firma, care avea 368 de angajaţi în 2008, este controlată în proporţie de 70% de Rosal Management, din care firma Univers Media deţine 60%. Univers Media este deţinută integral de Honorius Progoană.

Potrivit paginii sale de internet, Rosal Ecologic & Recycling System are ca obiect principal de activitate salubrizarea comunelor limitrofe Bucureştiului. Firma are puncte de lucru la Buftea, Chitila şi Pantelimon.

Pe langa activitatea de bază, Rosal Ecologic & Recycling System se mai ocupă cu vânzarea şi închirierea de recipienţi de precolectare, cu cercetarea şi proiectarea în domeniul colectării, transportului, prelucrării şi valorificării deşeurilor, cu măturatul şi spălatul căilor publice, curaţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi cu activităţi de vidanjare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici