S&P avertizează că ar putea reduce ratingul SUA şi dacă guvernul întârzie plăţile sociale

Standard & Poor's (S&P) a avertizat în particular politicienii americani şi marile companii că ar putea reduce ratingul de credit al Statelor Unite chiar dacă guvernul reuşeşte să-şi plătească datoriile, în cazul în care ar rămâne în urmă, spre exemplu, cu plăţile sociale, potrivit WSJ.

100 afișări
Imaginea articolului S&P avertizează că ar putea reduce ratingul SUA şi dacă guvernul întârzie plăţile sociale

S&P avertizează că ar putea reduce ratingul SUA şi dacă guvernul întârzie plăţile sociale (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Surse apropiate discuţiilor au declarat pentru Wall Street Journal că S&P ar putea reduce ratingul de top "AAA" al SUA în cazul în care guvernul nu va reuşi să se achite de orice fel de obligaţie financiară, nu numai de plata obligaţiunilor şi a altor datorii ajunse la scadenţă, transmite Reuters.

Agenţia de rating include astfel ajutoarele sociale şi alte beneficii plătite de stat, precum pensiile, în categoria obligaţiilor financiare pe care guvernul trebuie să le respecte pentru a-şi păstra ratingul "AAA".

Trezoreria SUA a anunţat că va începe să facă plăţi în funcţie de priorităţi din 2 august, dacă Congresul nu va vota creşterea plafonului datoriei de stat peste pragul actual de 14.300 miliarde de dolari, care reprezintă circa 100% din PIB.

Partidul Republican refuză să voteze ridicarea plafonului datoriei de stat dacă guvernul şi Democraţii nu acceptă măsuri dure de scădere a cheltuielilor pentru reducerea deficitului bugetar, care a ajuns în ultimul an fiscal la 1.290 miliarde de dolari.

S&P a atribuit în aprilie perspectivă negativă ratingului SUA.

Moody's a plasat miercuri ratingul Statelor Unite sub evaluare pentru o posibilă retrogradare, din cauza impasului din Congres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici