Samsung a prezentat Galaxy Alpha. Cum arată şi ce dotări are noul smartphone - VIDEO

Samsung Electronics a prezentat miercuri noul smartphone Galaxy Alpha, cu ecran de 4,7 inci de înaltă definiţie şi carcasă uşoară cu ramă metalică, cu numai câteva săptămâni înainte ca Apple să lanseze modelul iPhone 6, relatează CNBC.

4461 afișări
Imaginea articolului Samsung a prezentat Galaxy Alpha. Cum arată şi ce dotări are noul smartphone - VIDEO

Samsung a prezentat Galaxy Alpha. Cum arată şi ce dotări are noul smartphone - VIDEO

Galaxy Alpha, programat să intre pe piaţă în septembrie, este cea mai recentă încercare a Samsung de a opri declinul cotei de piaţă provocat de intensificarea concurenţei pe segmentul smartphone-urilor ieftine.

Concurenţa mare venită din partea producătorilor chinezi de telefoane ieftine şi-a pus amprenta asupra rezultatelor Samsung. Profitul diviziei de telefoane a companiei, principala sa sursă de venituri, a scăzut cu 30% în trimestrul al doilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Agenţia de rating Fitch a avertizat marţi că Samsung va înregistra o scădere a cotei de piaţă de la 31% în 2013 la 25% în 2015.

Analiştii anticipează că Apple va lansal iPhone 6 în septembrie sau octombrie şi nu se aşteaptă ca Galaxy Alpha să afecteze semnificativ succesul noului model de telefon al companiei americane.

"Este o reacţie a Samsung la pericolul venit din partea Apple, dar nu cred că va convinge cumpărătorii de telefoane Apple să treacă la noul smartphone al companiei sud-coreene, care nu diferă mult de modelul precedent", a declarat Roberta Cozza, director la compania de cercetare a pieţei Gartner.

Galaxy Alpha va fi cu 7 milimetri mai subţire decât modeul precedent şi este compatibil cu gama Samsung de smartwatch-uri, respectiv Gear Fit, Gear Live şi Gear 2. Telefonul mai este prevăzut cu o cameră foto de 12 megapixeli.

În urma criticilor legate de materialul plastic folosit la carcasă, Samsung a anunţat că a trecut la o nouă abordare, folosind o carcasă uşoară, încadrată într-o ramă metalică.

Analiştii consideră că această decizie ar putea contribui la eliminarea sentimentului de produs "ieftin" dat de modelele anterioare din gama Galaxy, poziţionând telefonul în categoria "vârf de gamă".

Daniel Gleeson, analist la compania IHS, consideră că noul design al Galaxy Alpha este important întrucât este probabil ca iPhone 6 să aibă un ecran mai mare, ceea ce va elimina o diferenţă majoră între cele două produse.

Samsung se îndreaptă totodată spre lansarea unui nou produs important în septembrie, la salonul electronicelor de consum IFA din Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici