Scenariul Ministerului Turismului despre ce cred presupuşi turişti străini în România

"Gândul" anunţă luni post scriptum-ul unei cărţi poştale expediate de un ipotetic turist străin aflat în vizită în România -"A! Careva să îi spună lui şefu' că nu ne vom grăbi să ne întoarcem la birou...ne-am obişnuit cu ritmul sănătos de viaţă de aici", un scenariu imaginat de MDRT.

52 afișări
Imaginea articolului Scenariul Ministerului Turismului despre ce cred presupuşi turişti străini în România

Scenariul Ministerului Turismului despre ce cred presupuşi turişti străini în România (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Textul este inclus în primul manual al brandului naţional de turism.

Broşura, care are în antet sigla Guvernului şi a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), are 36 de pagini, iar pe prima copertă apare simbolul brandului naţional de turism al României, cu celebra frunză. În prima parte a documentului este prezentat brandul - poziţionare, platforma de comunicare, strategia de brand -, iar partea a doua cuprinde, printre altele, "identitatea vizuală", sloganul brandului şi exemple de utilizare.

"Manualul este destinat tuturor părţilor interesate de brand-ul turistic al României", se arată pe prima pagină a broşurii.

La capitolul "Experienţe de călătorie în România", documentul dă câteva exemple de posibile mesaje cuprinse în cărţi poştale trimise de prezumtivi turişti străini - Richie şi gaşca nebună ("Mastertrekker" Reiner, "Exploratorul" Armin & "Indiana" Georg), Randy şi Moruwenna, Sylvie - impresionaţi de vizita lor în România.

Iată câteva exemple de mesaje incluse în manualul de brand turistic naţional, citate de "Gândul":

- "De-abia aştept să ajung în Munţii Apuseni şi să văd peşterile...cu ceva noroc vom vedea şi un urs brun. Nu foarte de aproape sper!"

- La sfârşitul vederii semnată de "proaspeţii însurăţei" Linda & Stan este adăugat şi un post scriptum: "A! Careva să îi spună lui şefu' că nu ne vom grăbi să ne întoarcem la birou...ne-am obişnuit cu ritmul sănătos de viaţă de aici."

- "Un adevărat punct de atracţie au fost mănăstirile pictate, atât de frumoase, încât Lindei i-au dat lacrimile, iar eu aproape că am distrus bateria aparatului de fotografiat pozând încontinuu toate detaliile încântătoare"

- "Apropo, eşti liber de Crăciun? Ai chef de schi la Bâlea, în Munţii Făgăraş? Locurile aglomerate din Alpi unde mergem de obicei au început să mă plictisească…"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici