Sediul Google din Milano, percheziţionat de autorităţile antitrust

Autorităţile italiene antitrust au deschis o investigaţie în privinţa activităţilor din Italia ale motorului de căutare online Google, pentru a verifica un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţă, şi au percheziţionat, joi, sediul din Milano al grupului.

39 afișări
Imaginea articolului Sediul Google din Milano, percheziţionat de autorităţile antitrust

Sediul Google din Milano, percheziţionat de autorităţile antitrust

Potrivit unei sesizări a editorilor de ziare, aflată la baza investigaţiei, Google Italia împiedică alegerea liberă a modului de transmitere a informaţiilor publicate pe site-urile ziarelor prin intermediul serviciului Google News.

În plus, publicaţiile se consideră prejudiciate întrucât nu primesc nicio compensaţie financiară pentru utilizarea conţinutului site-urilor de către Google News.

Utilizarea parţială a produselor publicaţiilor afectează negativ capacitatea acestora de a atrage vizitatori şi venituri din publicitate, a afirmat federaţia editorilor într-un comunicat.

Totodată, Google este acuzat că exclude automat din rezultatele generate de motorul său de căutare site-urile care nu sunt de acord cu utilizarea conţinutului de către serviciul Google News.

Autorităţile antitrust intenţionează să verifice "dacă un astfel de comportament al Google, posibil ca urmare a predominanţei sale incontestabile pe piaţa căutărilor pe internet, afectează piaţa publicităţii online", a anunţat instituţia.

Un reprezentant al autorităţii antitrust, împreună cu poliţia financiară italiană, a percheziţionat, joi, sediul din Milano al Google, vizând confiscarea unor documente. Oficialul a notificat Google privind declanşarea investigaţiei.

Amenda pentrru poziţie dominantă pe piaţă poate ajunge până la 10% din cifra de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici