Şeful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks, vine la Bucureşti

Şeful misiunii de evaluare a acordului încheiat de România cu FMI, Jeffrey Franks, va sosi luni în România, urmând ca marţi să participe la unele întâlniri tehnice, care vor viza bugetul pentru 2010, a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

19 afișări
Imaginea articolului Şeful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks, vine la Bucureşti

Şeful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks, vine la Bucureşti (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

O echipă a FMI deja se află deja în Bucureşti, într-o vizită de trei zile, pentru discuţii tehnice în ceea ce priveşte bugetul pe 2010. Discuţiile, la care participă şi reprezentanţii Comisiei Europene, au început luni cu experţii Ministerului Finanţelor şi vizează pregătirea pentru cea de-a doua evaluare a acordului stand-by, care ar putea avea loc în ianuarie, după formarea unui nou guvern.

Lybek a afirmat anterior că data misiunii de evaluare nu a fost stabilită încă, menţionând însă că echipa FMI ar putea veni în ianuarie, după formarea unui nou Cabinet şi elaborarea programului de guvernare.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Până în prezent, România a primit primele două tranşe din împrumutul de la FMI, ce însumează 6,9 miliarde de euro. Tranşa a treia, de 1,5 miliarde de euro, era programată pentru luna decembrie, iar cea de-a patra, de aproximativ 820 millioane de euro, pentru luna martie a anului viitor.

Lybek a declarat în luna noiembrie că întârzierea adoptării unui buget credibil creează posibilitatea întârzierii următoarei tranşe de la FMI şi primirea acesteia concomitent cu tranşa a patra, respectiv la mijlocul lunii martie a anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici