Sidex Galaţi va fi scos la vânzare. ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene de a cumpăra oţelăria de la Ilva, Italia

ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene de a cumpăra oţelăria de la Ilva (Italia), în schimbul cedării mai multor capacităţi de producţie din Europa, printre care şi combinatul siderurgic de la Galaţi.

2852 afișări
Imaginea articolului Sidex Galaţi va fi scos la vânzare. ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene de a cumpăra oţelăria de la Ilva, Italia

Sidex Galaţi va fi scos la vânzare. ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene de a cumpăra oţelăria de la Ilva, Italia

”ArcelorMittal (“Compania”) anunţă că a fost acordată - de către Comisia Europeană (“C.E.” sau “Comisia”) - aprobarea către AM Investco Italy SRL (“AM Investco”) pentru propunerea de achiziţie a Ilva S.p.A (“Ilva”). Aprobarea C.E. urmează concluziei fazei II de investigaţie a comisiei referitoare la propunerea de achiziţie a Ilva şi a fost acordată pe baza angajamentul companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia, după cum s-a anunţat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea CE este un punct semnificativ al tranzacţiei de preluare a Ilva şi reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, aşteptată să se întâmple în curând”, se arată într-un comunicat al ArcelorMittal.

”Eu nu ştiu ce o să fie. Dacă se implică politicul, nu cred că va fi mai rău. Subliniez, doar dacă se implică politicienii, este singura variantă. Am avut întâlniri cu politicienii, s-a ajuns şi la Guvern. Ei să-şi facă treaba. Este un abuz trecerea pe listă a combinatului gălăţean pentru că noi, la Galaţi, nu suntem la concurenţă cu Ilva. Poate cu ocazia asta o să vedem şi contractul de privatizare, să-l desecretizeze şi să aflăm dacă ArcelorMittal a respectat toate clauzele.Dacă nu se implică politicienii o să fie prăpăd. Ar fi o lovitura fatală pentru Galaţi, depindem de combinat ca salariaţi şi activitate economică. Este îngrijorător şi faptul că s-au mişcat prea repede cu anunţul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul Cartel Alfa Galaţi, Romică Gârneaţă.

La rândul său, preşedintele patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon, a spus că oamenii trebuie să aştepte dacă se găsesc cumpărători.

”În primul rând să vedem dacă se vinde sau nu se vinde. Impactul asupra Galaţiului poate fi mare, depinde de cine va cumpăra Sidexul. Trebuie să aşteptăm să vedem dacă se vinde, dacă găsesc cumpărător. De bine, de rău, cu ArcelorMittal ne-am obişnuit. Rămâne de văzut şi de vegheat, aşa au spus politicienii. Eu mă îndoiesc că pot interveni politicienii într-o tranzacţie privată. Cum să intervină statul? Doar dacă naţionalizează combinatul, dar nici în varianta asta nu cred”, a spus Marian Filimon.

În aprilie, grupul ArcelorMittal, care deţine în România combinatul siderurgic din Galaţi, cel mai mare exportator din industria grea, a confirmat că va vinde unitatea din România pentru a putea prelua producătorul Ilva din Italia.

ArcelorMittal vrea Ilva, un combinat siderurgic amplasat în sudul Italiei, care produce 12 milioane de tone de produse metalurgice pe an, iar pentru că poziţia sa ar putea deveni prea puternică în siderurgia europeană, Comisia Europeană îi cerut să renunţe la alte capacităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici