Siemens, Nokia şi Thales vor implementa pentru CFR un sistem pilot de trafic pentru 162 milioane lei

CFR SA a semnat cu asocierea Thales (Germania)-Thales (România)-Siemens (România)-Nokia Siemens (Finlanda)-Nokia Siemens (România) un contract de 161,94 milioane lei, fără TVA, pentru a implementa un sistem european de management al traficului feroviar, într-un program pilot, pe ruta Buftea-Crivina.

360 afișări
Imaginea articolului Siemens, Nokia şi Thales vor implementa pentru CFR un sistem pilot de trafic pentru 162 milioane lei

Siemens, Nokia şi Thales vor implementa pentru CFR un sistem pilot de trafic pentru 162 milioane lei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Sistemul se numeşte ERTMS (European Rail Traffic Management System), programul pilot referindu-se la nivelul doi al aplicaţiei.

Durata de valabilitate a contractului este de 54 luni, din care 24 luni pentru lucrări de proiectare, execuţie lucrări şi punere în funcţie), la care se adaugă 30 de luni perioadă de garanţie.

Tronsonul Buftea-Crivina are o lungime de 38 kilometri şi face parte din linia de cale ferată Bucureşti-Ploieşti-Braşov.

Implementarea sistemului va fi finanţată din fonduri europene prin Fondul de Coeziune (85%) şi de la bugetul de stat (15 %).

Scopul principal al proiectului este ca specialiştii să realizeze la finele programului un set de reguli de operare din punct de vedere tehnic şi comercial, conform normelor europene.

Acest set de reguli de operare, împreună cu echipamentele speciale, vor constitui baza de implementare a sistemului ERTMS, nivel 2 pe tot Coridorul IV paneuropean.

Principalele beneficii ale sistemului pilot sunt îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei, creşterea capacităţii de transport şi a vitezei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici