SIF Oltenia a cumpărat de la Fondul Proprietatea acţiuni OMV Petrom de aproape 20 milioane lei

SIF Oltenia (SIF5) a cumpărat 0,09% din acţiunile OMV Petrom (SNP), pentru aproape 20 milioane lei (4,6 milioane euro), în cadrul plasamentului privat prin care Fondul Proprietatea (FP) a vândut 1,11% din titlurile companiei din sectorul energetic, cu 246,6 milioane lei (56,8 milioane euro).

310 afișări
Imaginea articolului SIF Oltenia a cumpărat de la Fondul Proprietatea acţiuni OMV Petrom de aproape 20 milioane lei

SIF Oltenia a cumpărat de la Fondul Proprietatea acţiuni OMV Petrom de aproape 20 milioane lei (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Achiziţia pachetului de acţiuni OMV Petrom a fost anunţată de SIF Oltenia printr-un raport transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile cumpărate de SIF Oltenia reprezintă 8,1% din pachetul vândut de Fondul Proprietatea.

Preţul la care Fondul a cedat acţiunile este cu 6% sub ultima cotaţie bursieră de joi, de 0,415 lei/titlu şi, totodată, cu 12,2% sub preţul dinainte ca Fondul Proprietatea să anunţe, miercuri, intenţia privind vânzarea de titluri OMV Petrom.

La finele lunii martie, SIF Oltenia avea puţin peste 1,1% din acţiunile OMV Petrom, iar prin achiziţia pachetului de la Fondul Proprietatea a ajuns să deţină peste 1,19% din titlurile companiei de petrol, gaze şi energie.

FP a anunţat vineri dimineaţă că a vândut doar 63% din pachetul de 1,77% din acţiunile OMV Petrom pe care îl viza. Spre finalul şedinţei de vineri, acţiunile OMV Petrom s-au aliniat la traiectoria pieţei şi au încheiat ziua în scădere uşoară, la fel ca titlurile Fondului Proprietatea.

Participaţia Fondului a scăzut, astfel, de la 20,11% la 19%.

La finele lunii aprilie, SIF Oltenia avea un activ net de 1,436 miliarde lei, cu 7,3% sub nivelul de la finele lunii martie. Scăderea a fost determinată în principal de înregistrarea ca datorii a dividendelor pe care le va distribui din profitul înregistrat anul trecut. Societatea va distribui dividende de 75,4 milioane lei din profitul înregistrat anul trecut, de 88,4 milioane lei.

În prima oră a şedinţei bursiere de luni a fost realizată doar o tranzacţie cu acţiunile SIF Oltenia, de 1.400 de lei. Titlurile au fost transferate la preţul de 1,402 lei, cu 0,36% peste ultima cotaţie de vineri. La acest preţ, capitalizarea bursieră a societăţii de investiţii financiare este de 813,4 milioane lei (187,4 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici