Sistemul bancar a intrat pe pierdere după primele cinci luni, cu peste 200 milioane lei

Rezultatele financiare cumulate ale băncilor din România indică intrarea pe pierdere a sistemului după primele cinci luni, de peste 200 de milioane lei, deşi primul trimestru a fost încheiat pe un câştig semnificativ.

15 afișări
Imaginea articolului Sistemul bancar a intrat pe pierdere după primele cinci luni, cu peste 200 milioane lei

Sistemul bancar a intrat pe pierdere după primele cinci luni, cu peste 200 milioane lei (Imagine: Catalina Manole/Mediafax Foto)

Potrivit datelor centralizate de BNR, la finele lunii mai sistemul bancar înregistra o pierdere de 204 milioane lei (aproape 49 de milioane euro), situaţie care s-a regăsit şi în luna mai a anului trecut, când pierderea s-a ridicat la 228 milioane lei.

După primele trei luni, băncile cumulau un câştig de de 100 de milioane de euro, jumătate din profitul pe întegul an 2009, comparativ cu o pierdere de 50 de milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor finale centralizate de BNR, sistemul bancar a înregistrat anul trecut un profit net de 815 de milioane lei (200 de milioane euro), în condiţiile în care 22 de instituţii de credit au încheiat exerciţiul financiar pe plus, iar 20 de bănci au raportat pierderi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici