Soluţie în criză: Piaţa de "ready-meal" va fi salvarea HoReCa

  • “Ready meal-urile” din supermarket-uri vor fi noua tendinţă lansată de antreprenorii din HoReCa
  • Criza Covid: cifra de afaceri a HorReCa a scăzut cu aproape 80%
  • Cifra de afaceri a HoReCa era de 5 miliarde euro
15031 afișări
Imaginea articolului Soluţie în criză: Piaţa de "ready-meal" va fi salvarea HoReCa

Sursa foto: Mediafaxfoto

În 2019, a avut un an excepţional. Depăşea afaceri de 4 miliarde de lei doar pe zona de restaurante. Dar criza a slăbit din ce în ce mai mult puterea HoReCa. Şi nu îşi va reveni la normal până în 2023. Iar industra hotelieră va mai prinde arip cu vreo doi ani mai târziu.

O spune Dragoş Petrescu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali. Însă economia trebuie să funcţioneze în continuare. Aşa că proprietarii de restaurante se adaptează şi găsesc alte soluţii.

Şi după pandemie, oamenii vor continua să comande mâncarea online. Iar “ready meal-urile” din supermarket-uri vor fi noua tendinţă pe care o vor aduce în faţă antreprenorii din HoReCa.

DRAGOŞ PETRESCU: Astăzi depăşim 1200-1300 de comenzi pe zi. Suntem în top 5 livrare în Bucureşti. O piaţă care este în mare creştere. Ea va ajunge probabil la 20-25% la nivelul anului 2021.  Aceasta este iar o piaţă nouă, în plină dezvoltare. Să fii în retail cu ready, ready to eat, ready to cook. Lucrăm cu astăzi cu doi retaileri importanţi la finisarea acestui concept, este o nouă linie de business şi acolo apare şi este o concurenţă importantă. Retailul va fi în urma livrărilor. Oamenii, cel puţin cei din zona urbană, românii din zona urbană nu mai vor să se întoarcă la gătit.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici