Şova: E posibil ca autostrada Tg. Neamţ-Tg. Mureş să fie făcută din banii din acciza la combustibili

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, susţine că tronsonul de autostradă Târgu Neamţ-Târgu Mureş ar putea fi realizat din banii obţinuţi din acciza la combustibili, introdusă la 1 aprilie, în timp ce finanţarea pentru tronsonul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ va fi asigurată din Fondul de Coeziune.

391 afișări
Imaginea articolului Şova: E posibil ca autostrada Tg. Neamţ-Tg. Mureş să fie făcută din banii din acciza la combustibili

Şova: E posibil ca autostrada Tg. Neamţ-Tg. Mureş să fie făcută din banii din acciza la combustibili (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Dan Şova a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că tronsonul de autostradă Târgu Neamţ-Târgu Mureş va fi realizat din banii obţinuţi din acciza la combustibili, introdusă la 1 aprilie, el apreciind că lucrările ar putea fi terminate până la începutul anului 2019.

"Tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ costă foarte mult şi este şi foarte dificil de făcut, pentru că este prin munte. Am propus premierului şi vom analiza în guvern ca finanţarea să fie asigurată din acciza introdusă la 1 aprilie. Din acciză se ajunge la încasări anuale de 500 de milioane de euro. Este foarte posibil să introducem această bucată de autostradă pe acciză", a declarat ministrul Dan Şova.

El a afirmat că în luna iulie se va proceda la o rectificare pozitivă pe bugetul CNADNR, în care vor fi prinşi banii colectaţi din acciza pe combustibili în perioada 1 aprilie - 30 iunie.

Potrivit lui Şova, celălalt tronson al autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, respectiv Ungheni-Târgu Neamţ, va fi realizat din Fondul de Coeziune, anunţul licitaţiei pentru efectuarea studiului de fezabilitate urmând să fie publicat în cel mult zece zile.

Şova a spus că lucrările la tronsonul Ungheni - Iaşi- Târgu Neamţ ar putea începe în toamna anului viitor, acestea urmând să fie finalizate în octombrie 2017.

"Orice alt om din administraţie sau om politic care vine şi spune că se poate face mai repede, vă minte", a mai spus Dan Şova.

Întrebat cum explică faptul că afirmaţiile sale legate de realizarea autostrăzii care să lege Moldova de Ardeal vin pe finalul campaniei electorale pentru europarlamentare, Dan Şova a răspuns: "Îmi pare rău că-s alegeri. Nu se suprapune nimic, eu nu fac promisiuni, astea-s calendarele".

Majorarea accizei pentru carburanţi, de 7 eurocenţi pe litru, a intrat în vigoare, în 1 aprilie, având ca efect creşterea cu 0,41 lei/litru a preţului la benzina cu plumb şi fără plumb, motorină şi petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici