Sprijin pentru ţările aflate în dificultate: S&P, Moody's şi Fitch au confirmat ratingul "triplu A" pentru Facilitatea de Stabilitate Financiară

Ratingul AAA al Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară (FESF) a fost confirmat de agenţiile Standard & Poor's (S&P), Moody's şi Fitch, a anunţat sâmbătă FESF.

317 afișări
Imaginea articolului Sprijin pentru ţările aflate în dificultate: S&P, Moody's şi Fitch au confirmat ratingul "triplu A" pentru Facilitatea de Stabilitate Financiară

Sprijin pentru ţările aflate în dificultate: S&P, Moody's şi Fitch au confirmat ratingul "triplu A" pentru Facilitatea de Stabilitate Financiară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ratingul, cel mai bun posibil, a fost confirmat după intrarea în vigoare, la 18 octombrie, a amendamentelor la FESF decise în iulie, care măresc capacitatea de împrumut la 440 de miliarde de euro, cu un angajament de garantare de 780 de miliarde de euro, potrivit FESF.

Cele trei agenţii "au confirmat cea mai bună notă posibilă pentru FESF", precizează comunicatul citat, adăugând că agenţiile "au acordat cea mai bună notă pe termen scurt", respectiv A-1+ pentru Standard & Poor's (S&P), (P)P-1 pentru Moody's şi F1+ pentru Fitch.

Agenţia Standard and Poor's anunţase deja de vineri seară că menţine ratingul AAA pentru solvabilitatea FESF, cu perspectivă stabilă.

Zona euro a anunţat joi, la încheierea unui summit desfăşurat la Bruxelles, că va spori capacitatea FESF, al cărui scop este susţinerea ţărilor aflate în dificultate, cum sunt Italia sau Spania. Capacitatea de intervenţie a Facilităţii va ajunge astfel la 1.000 de miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici