Statul va plăti datorii CNADR de 737 mil. lei, iar 622 de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Datorii de 737 milioane lei acumulate de CNADNR, reprezentând facturi pentru proiectele de investiţii, vor fi achitate până la finele lunii iunie, iar 622 de angajaţi vor fi disponibilizaţi până la acel termen, se arată în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI.

299 afișări
Imaginea articolului Statul va plăti datorii CNADR de 737 mil. lei, iar 622 de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Statul va plăti datorii CNADR de 737 mil. lei, iar 622 de angajaţi vor fi disponibilizaţi (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat luni că cea mai importantă reformă structurală este ca volumul arieratelor acumulate de companiile de stat să scadă, menţionând că deşi au fost atinse ţintele în primul trimesru, există în continuare presiuni pe cheltuieli în sectorul de sănătate.

"Problema arieratelor acestor companii este o pierdere enormă în însănătoşirea creşterii economice", a afirmat Franks.

CNADNR va înfiinţa Autoritatea Unică de Control care va reuni atribuţiile în domeniu ale mai multor instituţii, cum ar fi Autoritatea Rutieră Română şi Registrul Auto Român.

Intenţia înfiinţării unei autorităţi unice de control în domeniul transporturilor datează din 2007.

De asemenea, scrisoarea prevede ca standardele de cost pentru construcţia şi întreţinerea de drumuri trebuie să fie aprobate până la sfârşitul lunii iunie şi impuse în toate contractele noi.

La începutul lunii aprilie, Ministerul Transporturilor a publicat un proiect pentru trei standarde de cost, după ce până la acea dată Guvernul a aprobat 18 standarde pentru toate tipurile de infrastructură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici