Strauss-Kahn: Unii români şi-ar putea pierde slujbele în următoarele luni

Unii români şi-ar putea pierde slujbele în următoarele luni, dar este rolul Guvernului să rezolve situaţia şi să arate încredere, pe fondul revenirii creşterii economice în acest an, a declarat, marţi, la Bucureşti, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

36 afișări
Imaginea articolului Strauss-Kahn: Unii români şi-ar putea pierde slujbele în următoarele luni

Strauss-Kahn: Unii români şi-ar putea pierde slujbele în următoarele luni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Guvernul României trebuie să fie încrezător şi să spună: Am avut o scădere economică de 7% în 2009 şi acum ne aşteptăm la o creştere în 2010", a afirmat Strauss-Kahn.

Pe de altă parte, şeful FMI a arătat că, în următoarele luni, respectiv aprilie-mai, "unii români ar putea să-şi mai piardă slujbele, însă rămâne misiunea Guvernului de a rezolva această situaţie".

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), rata şomajul în luna februarie a acestui an a continuat să crească, ajungând la 8,3%, faţă de 8,1% în luna precedentă şi 5,3% în februarie 2009.

Întrebat dacă este posibil ca România să obţină două derogări de la ţinta privind arieratele, Strauss-Kahn a răspuns că statul a făcut progrese, dar de obicei reducerea acestora necesită timp.

"Arieratele din sectorul public vor fi reduse, a fost făcut deja progres în acest domeniu, însă judecata (la evaluarea acordului - n.r) a fost că acest lucru necesită timp", a precizat şeful FMI.

Strauss-Kahn a ţinut marţi un discurs în faţa studenţilor de la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Dominique Strauss-Kahn se află în România într-o vizită de o zi, în cadrul unui turneu în Europa. El este însoţit de directorul Departamentului European al FMI, Marek Bella, de şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, şi de alţi oficiali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici